אנדרטת השומר אלכסנדר זייד
נעמוד על חשיבות ההתיישבות כטריטוריה ביטחוני. נתצפת על המושבים הסמוכים: בית-יהושע ונהלל. נחלוף על פני משטרת נהלל במצודת טגארט, דרכה נרחיב את הדיון על היבטי הביטחון והשמירה על היישובים באזור. נכנס לסיבוב במושב נהלל ונתרשם מתכנית המתאר הייחודית של האדריכלית ריכרד קאופמן מבית העם (הנטוש) אותו תכנן.
משכן לאמנות עין-חרוד
ממקום המשכן ב״כתר העיר״ נשקפים הקיבוצים עין-חרוד (מאוחד) ותל-יוסף אותם תכנן ריכרד קאופמן כעיר הגנים. האדריכל שמואל ביקלס שתכנן את המשכן הצליח לשלב את הארכיטקטורה בנוף הכפרי של גבעת קומי. בתוך המבנה נתרשם מפתרונותיו האדריכלים להחדרת אור טבעי לחללי תצוגה.
מרכז תרבות אלמא
בסיור נבקר בהיכלי המבנה השונים, תוך הצגת שיקום ושיפוץ החללים המקוריים, חדרי המלון החדשים, אולם המופעים והגלריה. בסיור יוצגו עבודות האמנות הקבועות והמתחלפות. נשקיף על השקיעה עם כוס יין.
קרדיט צילום: ארכיון ביקלס
קרדיט צילום: זאב שטיין
סיור 5
פאר המודרניזם של ארץ ישראל
סגנון הבנייה הבינלאומי שרק החל להתפתח באירופה בראשית המאה הקודמת מצא קרקע פורייה להגשמת רעיונותיו האורבניים כמו עיר הגנים במרחב הכפרי של ארץ ישראל. המושבים והקיבוצים היו ״מעבדות״ לאדריכלות מודרנית בתוכן יצרו האדריכלים הדומיננטים של התקופה פרשנות מקומית. בסיור נתצפת על אזור עמק יזרעאל ונסייר במשכן לאמנות בעין חרוד שהיה המבנה הראשון שנבנה בארץ ישראל לצרכים מוזיאוליים.
את היום נחתום באחד משיאי הארכיטקטורה המקומית בבית הבראה שהוסב למלון ומרכז תרבות - אלמא, בקצה הדרומי של רכס הכרמל המשקיף אל הים התיכון.