רחבת מוזיאון תל אביב
ברחבת מוזיאון תל אביב עומדות עבודות סביבתיות (Site Specific) עשויות חומרים וטכניקות שונות. יצירות האמנות יאפשרו לנו לבחון את הקשר למרחב האדריכלי המשופע מבני ציבור בעלי שימושים שונים, היכל בית המשפט, הספרייה העירונית, מוזיאון תל אביב ותיאטרון הקאמרי.
היכל המשפט >>
מתחם הצדק של תל אביב תוכנן בשנים 1959-1960 על ידי האדריכלים זאב רכטר (1899-1960), משה זרחי (1923-2015) ויעקב רכטר (1924-2001) ובנייתו הסתיימה ב- 1966. בתוך המבנה ניתן להתרשם מתבליטי בטון שיצר האמן דני קרוון במקביל לעבודת הבנייה. הטכניקה הזו כורכת יחדיו את האדריכלות והאמנות.
ספריית שער ציון בית אריאלה
הספרייה העירונית של תל אביב נחנכה ב-1977 ולאחר שנים של הזנחה (2021) שופץ המבנה והותאם לתפקוד ציבורי במאה ה- 21 כמבנה תרבות רב שימושים. איקוניות אדריכלות ברוטליסטית המסמלת דווקא יותר מכל את תחילת התקופה הפוסט מודרנית של העיר.
קרדיט צילום: איתי סיקולסקי,
סיור 4
אדריכלות ואמנות
העובדה שתל אביב היא עיר צעירה בה התפתחו במקביל סממניה התרבותיים חברתיים לאומיים כחלק מעיצוב הזהות שלה כעיר העברית הראשונה. יצרו יחסי עיצוב הדדיים בין אדריכלות לאמנות, בין קהילה למרחב, בנוף התרבות המקומית.
הסיור מקיף מרחקים קצרים מאוד אך מקיף מאין ספור זוויות את התפתחות האדריכלות והאמנות כשתי ישויות נפרדות השזורות זו בזו. הסיור יאפשר לכם הצצה אל הפנים ואל החוץ המחודשים של מבני התרבות המרכזיים של העיר, מוזיאון תל אביב, ספריית שערי ציון, היכל בית המשפט ועוד.